Scootmobiel en elektrische rolstoel

Oplossingen bij gebruik scootmobiel, elektrische rolstoel en drempels overbruggen
Zelfbedachte oplossingen die ik gebruikt heb of nog gebruik

Scootmobiel - hulpmiddelen

Accessoires die ik meenam met mijn scootmobiel (DIY)


Standaard zat in de mand van mijn scootmobiel een zak met o.a. een tang om spullen van de grond op te kunnen rapen, een urinaal en een opvouwbare stok van 1,5 meter.

Met deze opvouwbare stok, gemaakt van een tentstok gekocht bij de kringloop, kon ik aanbellen, op een raam tikken, een deur open duwen, etc.

Het zwarte riempje gebruikte ik om mijn benen op de scootmobiel te tillen als ik erop ging zitten.

De bruine elastiek met klikgesp gebruikte ik om de verlengde regenponcho of een jas om mijn benen te klemmen. Zo voorkwam ik ook het gevaar dat de lange regenponcho onder een wiel van de scootmobiel kwam tijdens het rijden.

Bescherming tegen regen en kou op mijn scootmobiel (DIY)


De rode poncho was door mijn vrouw aan de voorkant langer gemaakt, met een stuk van de achterkant. Met een elastiek klemde ik de poncho om mijn benen (zie hierboven).

Bij een vorige poncho had ze de verlenging voor een deel doorzichtig gemaakt. Toen onze kinderen klein waren, konden ze zittend tussen mijn benen meerijden en erdoorheen kijken.

Om in de winter mijn benen beter warm te houden, gebruikte ik een oude jas zonder mouwen. Ik had wel een beenzak, maar die kon ik niet zelf aan-/uitdoen, deze jas wel. Met een elastiek klemde ik deze jas om mijn benen (zie hierboven).

Voor mijn veiligheid gebruikte ik reflecterend elastisch materiaal om aan de zijkant beter op te vallen, zo ook aan de achterkant.

Elektrische rolstoel - hulpmiddelen

Veilige goedkope rugtas voor elektrische rolstoel (DIY)


Een rugtas gemaakt van een veiligheidshesje geeft veiligheid en ruimte om iets mee te nemen.

Aan de karabijnhaak kan nog een extra tas worden gehangen.

Bescherming tegen regen en kou op mijn elektrische rolstoel (DIY)


Om mijn benen beter warm en droog te houden, gebruik ik een oude jas zonder mouwen. De mouwen zijn eraf gehaald en onderaan eraan genaaid om de jas te verlengen. Voor mijn veiligheid is op de jas reflecterend materiaal genaaid van een veiligheidshesje.

Als het echt koud is gebruiken we een beenzak, maar die is een stuk moeilijker aan te doen.

Handige ophanging voor lader en kabels elektrische rolstoel (DIY)


Een zwager hielp me met het lassen van het grijze ophangmiddel dat op de tafelpoot zit geklemd. Zo zijn de lader met kabels wat netter opgeborgen.

Drempels over

Goedkope en handige accessoires om over drempels te rijden (DIY)Diverse hulpmiddelen om drempels te overbruggen met scootmobiel en (elektrische) rolstoel.

De eerste twee kan ik meenemen. De aluminium oprijplaat heb ik gekocht.

Voor twee adressen waar ik kom, heb ik planken op maat gemaakt (plaatje 3, 4 en 5). De bewoner legt deze neer als ik op bezoek kom.